Plăcintă cu spanac și ouă
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

ALUAT: 300 g făină, aproximativ 250 ml ulei, 1 păhărel de apă (aproximativ 100-150 ml), un vârf linguriță sare.
UMPLUTURA: 1,5 kg spanac proaspăt (sau echivalent congelat), 5-6 ouă, fierte tari, tăiate în jumătăți pe lungime, 2 ouă crude, 2 legături ceapă verde tocată, inclusiv cozile, 100-150 g semințe decojite de floarea-soarelui, sare, piper, 250 g pipote, 3 linguri griș (dacă este nevoie).

Preparare

ALUAT: Amestecați toate ingredientele menționate. Frământați aluatul până la omogenizarea completă, adunați-l sub formă de bilă, puneți-l în folie transparentă și dați-l la rece (în frigider) pentru cel puțin 30 minute. 

UMPLUTURA: Între timp, puneți la fiert pipotele în apă cu sare, scurgeți-le, lăsați-le la răcit și tăiați-le cubulețe. Opăriți spanacul, curățat și bine spălat, în apă fierbinte cu sare, scurgeti-l și tocați-l. Dacă este congelat, dați-l așa cum este într-un clocot și-l puneți la scurs și răcit. Întindeți din aluat o foaie subțire pe care o puneți într-o tavă rotundă (diametrul de 26-28 cm), tapetată cu hârtie de copt, având grijă ca mărginile aluatului să depășească buza tăvii.

Amestecați spanacul tocat cu ouăle crude, bătute ca pentru omletă, pipotele, ceapa verde și semințele de floarea-soarelui. Dacă amestecul este puțin apos, adăugați griș.  Potriviți de sare și piper și puneți 1/2 din compoziția obținuta peste aluatul din tavă. Așezați jumătățile de ouă, astfel încât să fie repartizate în toată plăcinta, acoperiți cu restul de compoziție cu spanac și adunați mărginile aluatului. Dați la cuptorul încins, la foc potrivit, pentru aproximativ 45 minute, sau până ce aluatul se rumenește frumos. Lăsați să se răcorească în tavă și apoi o scoateți.

Se servește călduță sau rece, cu salate de sezon.

*Timp Preparare: 1 oră.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".