Ciorbă de văcuță
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

700 g pulpă vită sau vițel, 3 cartofi, 2 morcovi, 1 ardei gras, 4 cepe, 2 linguri bulion sau 250 g suc de roșii, 1 l borș de casă sau borș la plic, delikat, verdețuri (pătrunjel, mărar, leuștean), cimbru preferențial, smântână preferențial.

Preparare

Tăiem carnea cuburi și o punem la fiert în 3,5 l apă rece. Când se formează spuma o strângem cu o spumiera și lăsăm să fiarbă carnea în continuare. Pe la jumătatea fierberii adăugăm legumele tăiate, acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă.

După ce legumele și carnea sunt aproape fierte adăugăm bulionul sau sucul de roșii, asezonam cu sare sau delikat și mai lăsăm până începe să clocotească, atunci adăugăm și borșul și mai lăsăm pe foc 5 minute după ce ciorba începe să fiarbă. Tăiem pătrunjelul și leușteanul mărunt și o adăugăm în ciorbă împreună cu cimbrul dacă doriți și puțin mărar (eu am fol. mărar uscat). Acoperim oala pentru 5 minute ca să se îmbine aromele, apoi ridicăm capacul.

*Timp Preparare: 1 oră.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".