Vremea unei noi schimbări la Petrolul

Joi, 19 iunie 2014

   

După sezonul încheiat 2013-2014, conducerea Petrolului a pus accent pe o schimbare majoră la nivel echipă cât și staff-ul tehnic.

Petrolul și-a rezolvat două transferuri încă cu 6 luni înainte de începerea noului sezon, prin achiziționarea celor doi jucători de la Fortuna Sittard, Patrick N'Koyi și Gevaro Nepomuceno.
De menținut faptul că aceștia au fost aduși la recomandarea unui fan petrolist, garantând că vor fi noii Hamza și Boudjemaa.

Cu puțin timp înainte de terminarea sezonului 2013-2014, conducerea a renunțat într-un mod ciudat la serviciile lui Sebastian Achim și  Enza-Yamissi Manasse, pe motiv neînțelegeri contractuale ce urmau să le prelungească pe 1 mai 2014.

Un al treilea transfer, fiind George Mareș, un tânăr atacant de doar 18 ani, venit de la Sportul Studențesc.

După ce Răzvan Lucescu și-a dat acordul pentru a continua la Petrolul Ploiești, s-a început curățenia de vară și renunțând la doi portari (Mircea Bornescu și Valincius Povilas), în locul acestora venind alți doi tineri portari:
Alberto Cobrea (23 ani)
Mirel Bolboașă (25 ani).

Totodată s-a schimbat antrenorul secund, Laurențiu Roșu doriindu-și să continue la altă formație, în locul lui venind doi foști jucători petroliști:
Nae Constantin (anii 1996-1999 și 2004)
Florin Pârvu (anii 1995-1996, 1998-2001 și 2007-2008).

Acibadem devine sponsorul medical, semnând un contract de sponsorizare sportivă cu FC Petrolul Ploiești, prin care jucătorii echipei vor fi tratați, în caz de nevoie, la spitalul de Medicină Sportivă și Ortopedie Acibadem Fulya, din Istanbul.

Cum rămânerea lui Guilherme era incertă, optăm pentru fundașul stânga francez, Jean-Alain Fanchone (25 ani),
înțeleși cu gruparea italiană Udinese, pentru un transfer definitiv.

Între timp, petroliștii vor îmbrăca noul echipament Nike, aceștia venind cu tehnologia Nike Dri-Fit, care elimină transpirația de la nivelul corpului și o scoate în exteriorul tricoului, unde se evaporă cu rapiditate. Acest lucru le permite jucătorilor să evolueze confortabil la potențialul lor maxim.

Echipa ploieșteană va evolua în meciurile desfășurate pe teren propriu în culorile tradiționale galben și albastru. Un al doilea echipament, cel de rezervă, va fi negru.

Telenovela Guilherme se termină din păcate. La întoarcerea acestuia din vacanță (17 mai), s-a văzut refuzat de conducere cu înțelegerea avută la finalul sezonului trecut și au încheiat colaborarea dintre ei, Guilherme devenind jucător liber.

Eu pe această cale, ca suporter petrolist, îi mulțumesc pentru tot ce a realizat la Petrolul, va rămâne în inimile noastre și o amintire plăcută unde împreună cu Hamutovski, Bokila, Manasse, Hamza, Grozav, Hoban, Mustivar, Boudjemaa, Alcenat și Mojica, a adus Cupa la Ploiești. Obrigado, Gui!

Întărim defensiva cu un francez adus de la FC Istres, Fabien Barrillon (26 ani). Andrei Peteleu (21 ani), ajuns de la formația Săgeata Năvodari, evoluând și la naționala de tineret U21. Acesta va juca pe postul de fundaș dreapta.

Ultimul venit la formația ploieșteană, fiind fundașul central, algerianul Mourad Satli (24 ani), sosit de la formația belgiană Sporting Charleroi.

Cu toate acestea pe toți cei noi veniți îi vom vedea în perioada 19 iunie - 5 iulie, unde se vor pregăti în cantonamentul de la Maribor (Slovenia) și vor susține 5 meciuri amicale. Sperăm să formăm o echipă bună și să începem o nouă aventură în Europa League (turul 2, programat pe 17, respectiv 24 iulie). Hai Petrolul !!

 

Plecări: Manasse, Achim, Fernandez, Camara, Bornescu, Povilas, Zicu, Guilherme.. (8 jucători)
Veniri: N'Koyi, Nepomuceno, Mareș, Bolboașă, Cobrea, Fanchone, Barrillon, Peteleu, Satli.. (9 jucători)

Schimbare firmă echipament: Nike ✔
Acibadem sponsor medical.
Pârvu și Constantin noii antrenori secunzi.

Ai ceva de spus despre acest articol?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța "Post to Facebook".