Muzeul Omului din Ploiești

Miercuri, 20 Martie 2013

   

Muzeul Omului din Ploiești revine într-o nouă formulă științifică și muzeistică, respectiv – sală care prezintă originea vieții și evoluția viețuitoarelor pe Pământ, sala de anatomie și fiziologie umană și sala media.

Muzeul de Științele Naturii Prahova - "Muzeul Omului"

Reamenajat cu ajutorul tehnologiei moderne, cuprinde proiecții multimedia interactive, sisteme ce funcționează pe baza realității augmentate și imagini tridimensionale (3D).

Totodată, a fost respectată calitatea de monument istoric a Palatului Culturii, prin adoptarea unor soluții muzeotehnice judicioase. După ani de documentare, analize și studii, s-a ajuns la o concepție unitară asupra modului în care trebuie să arate și să funcționeze noul Muzeu al Omului din Ploiești:

- selecția exponatelor și elaborarea informației științifice, în logica lor muzeistică și instructiv-educativă, stabilirea modului de etalare a textelor și a pieselor muzeale;
- panouri de sinteză informativă, mobilier specific, vitrine, sistem de iluminare, un complex arsenal IT;
- proiecții pe ecrane LED, simulări electronice, jocuri interactive, infochioșcuri, totul asigurând noului muzeu o deosebită atractivitate și un foarte efcient caracter instructiv și educativ.

Un prezentator virtual 3D, în mărime naturală, le explică vizitatorilor funcțiile corpului uman, dar și cum arată scheletul și organele interne.

 

Acvariul

Amenajat în Palatul Culturii din Ploiești. In cele 70 de bazine profesional amenajate și intreținute cu pasiune și competență, sunt expuse peste 60 de specii din toate colțurile lumii, cu aproximativ 1200 de exemplare de pești rari și din fauna exotic-tropicală, cu peste 30 de broaște țestoase, 20 de tritoni. O atmosferă de liniște și meditativă relaxare domnește în sălile Acvariului ploieștean, chiar și în timpul frecvențelor afluxuri de copii și elevi care admiră cu o sfioasă curiozitate lumea tăcută a micilor bijuterii acvatice, sub delicata îndrumare a personalului de specialitate. 

 

Programul de vizitare fiind zilnic, între orele 9 - 17, cu excepția zilelor de luni, când muzeul va fi închis pentru operațiuni speciale, costul biletelor fiind de 5 lei pentru adulti și 3 lei pentru copii.

Secții Muzeale se pot găsi și în: Vălenti de Munte, Slănic, Cheia, Sinaia, Plopeni și Bucov.

Website oficial: www.muzbioph.ro
Facebook: Muzeul Omului Ploiești

 

Mai jos vă prezentăm câteva imagini din Muzeul Omului Ploiești.

Ai ceva de spus despre acest articol?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța "Post to Facebook".